Sådan shopper du børnetøj secondhand


16. marts 2022

Sådan shopper du børnetøj secondhand


Markedet for secondhand shopping har helt klart set en opblomstring over de seneste år, og det er en genial løsning på mange måder. Folk får sendt ting, de ikke længere bruger, videre til nogen der bliver glade for det, og så står tingen heller ikke og tager plads i hjemmet. Mange danskere har masser af ubrugte ting, der f.eks. står gemt på loftet eller i kælderen.

Det kunne i realiteten omsættes til penge, som måske kan bruges bedre på andre ting. Denne artikel vil give dig en masse gode grunde til, at du skal i gang med at købe og sælge børnetøj secondhand. Hvis du har været i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig eller værd at bruge tid på, så skal du bare læse med her.

Hvorfor shoppe secondhand?

Der findes mange grunde til at shoppe secondhand. Men når det gælder især børnetøj, så er der et par ting der spiller ekstra meget ind. Først og fremmest, så vokser børn utrolig hurtigt. Der er meget børnetøj man slet ikke når at få brugt som småbørnsforældre, fordi at barnet når at blive for stort til det. Hvad gør man så? Det kan enten gemmes til eventuelle søskende, gives til andre i familien eller vennekredsen – eller man kan sælge det videre til andre der har brug for tøjet til deres børn.

Den anden store årsag er også, at det er godt for både miljøet og klimaet. Jo længere vi kan bruge hvert stykke tøj eller udstyr til børn, jo mindre nyt skal der produceres. Så i stedet for at hver børnefamilie går ud og køber nyt, så bliver de samme ting brugt flere gange. Det sparer ressourcer og CO2-udledning, og miljøet bliver også mindre belastet når der ikke skal bruges kemikalier og litervis af vand på at producere nyt børnetøj. Hvis du derfor går op i klima og bæredygtighed, så er det oplagt at fokusere på secondhand markedet – både når du skal sælge, men bestemt også købe nyt.

Den sidste årsag, som mange med lidt stramt budget nok kan nikke genkendende til, det handler om penge. Du kan tjene lidt af de penge ind du har brugt på tøj og babyudstyr ved at sælge det når du er færdig med det, frem for at smide det ud. Og når du handler på secondhand markedet, så kan du også typisk få store rabatter på dit tøj sammenlignet med at købe fra ny. Der er derfor mange penge at spare, og det tøj og udstyr der er til salg, er ofte kun let brugt.

De bedste sider for secondhand børnetøj


Facebook Marketplace
Facebook Marketplace er kendt af langt de fleste mennesker – netop fordi langt de fleste mennesker nu til dags netop har Facebook, så derfor er det svært at komme udenom Marketplace. Det er en nem og bekvem løsning, fordi du højst sandsynligt allerede har adgang til platformen. Derfor gælder det bare om at tage nogle billeder og smide op. Derudover kan man også søge efter ting lokalt, hvilket sparer dig for besværet med at betale fragt, sende pakker og lignende. En af ulemperne ved Facebook Marketplace er dog, at det kan være svært at søge præcist efter den vare du leder efter – og at dine egne annoncer hurtigt kan drukne i mængden.

DBA
De fleste danskere kender også til DBA, da det var en af de første online platforme til at sælge alt mellem himmel og jord. Uanset om du ledte efter biler, haveudstyr, eller babytøj, så kunne DBA helt sikkert hjælpe. Siden da er der kommet mange flere sider til, f.eks. Guloggratis, men DBA fungerer stadig glimrende. Den eneste ulempe er, at brugerfladen er en smule mere besværlig og at DBA ikke altid giver besked om nye kommentarer på dine annoncer. Derudover har DBA også mistet nogle af deres kunder til nyere platforme, så du får muligvis ikke lige så stort et marked.

Trendsales
Trendsales revolutionerede markedet for secondhand tøj da platformen startede. Trendsales har et primært fokus på tøj, sko og accessories, og platformen blev hurtigt populær takket være en stor brugerbase. Trendsales er især et godt marked for designertøj, men er dog ikke specifikt rettet mod børnetøj.

Reshopper
Reshopper er den nyeste platformen og også den mest populære i øjeblikket. Dette skyldes, at platformen er særligt rettet mod salg af børnetøj og udstyr til mødre og børn. Det betyder, at når man vil sælge sit aflagte børnetøj, er det præcis dette sted hvor potentielle købere vil gå hen og lede. Det er også her, du nemt selv kan søge dig frem til præcis det du mangler. På Reshopper er der også oplagt at gå efter tøj i gode mærker og af god kvalitet. Så er det nemlig meget nemmere at videresælge når du er færdig med at bruge det.

Sådan gør du en god handel med secondhand børnetøj

Det kan føles lidt grænseoverskridende at købe tøj secondhand første gang. Men du kan gøre mange ting på forhånd der kan sikre, at du får en god oplevelse. Først og fremmest, så kig på hvilken stand tøjet er i. Er der nogen tegn på slid? Hvor ofte siger sælgeren at tøjet er blevet brugt? Er der noget der er gået i stykker? Måske kan du selv f.eks. sy en knap på, og dermed få tøjet til en bedre pris.

Derudover skal du også kigge på tøjets størrelse. Hvis sælgeren skriver de præcise mål er det endnu bedre, for så kan du selv tjekke efter. Størrelser kan nemlig variere med forskellige tøjmærker, så du kan undgå skuffelser ved at hive målebåndet frem.

Endelig, så kig også på om sælgeren har solgt flere ting inde på platformen og har fået gode anmeldelser. Hvis det er en erfaren og populær sælger, kan du trygt handle med vedkommende. Nogle gange kan man også få mængderabat, hvis man køber flere ting af samme sælger.