Sådan får du en fransk garderobe


24. september 2021

Sådan får du en fransk garderobe


Den franske mode har i flere årtier været genstand for beundring og opmærksomhed i hele verden. De franske kvinder har bare en særlig ”je ne sais quoi” når det handler om at klæde sig på.

De får det til at se nemt og stilfuldt ud på samme tid. Her for tiden er det især ideen om den franske garderobe der lokker mange kvinder, for her handler det ikke om at jagte trends eller finde det nyeste nye, men i stedet om at have en enkel og lille garderobe som man kan kombinere på alle tænkelige måder.

Du kan sagtens få din personlige stil til at skinne igennem ved at vælge dine køb med omhu og ikke bare shoppe amok hver eneste gang der er tilbud – for hvor meget af dit tøj i garderoben bruger du reelt?

God basisgarderobe

Det første trin i en fransk garderobe, er selvfølgelig at man har styr på de helt basale elementer. De perfekte jeans, gode og holdbare t-shirts, undertøj der sidder pænt – og alt sammen holdt i neutrale farver der kan kombineres med næsten alt. Du behøver ikke at slagte sparegrisen for at få styr på basisgarderoben i første omgang, men over tid kan du overveje at investere i lidt dyrere sager – for eksempel en sort lædertaske, et par gode støvler og så videre.

Køb lidt, men godt

Du kan finde en masse hype omkring den såkaldte ”five piece French wardrobe” – det siges at franske kvinder kun køber fem items hver sæson, som udvælges omhyggeligt. Eftersom du allerede har basisgarderoben på plads, kan du udvælge tøj der passer til din personlige stil og som du har lyst til at bruge i lang tid.

Eftersom du også begrænser indkøbet af tøj i den nye sæson, kan du også tillade dig at bruge lidt flere penge på kvalitetsvarer, hvilket sikrer at dit nye tøj kan holde sæson efter sæson.

Den hvide skjorte

Du skal selvfølgelig være tro mod din egen stil, men der er ingen grund til ikke at lade sig inspirere af den franske stil. En af klassikerne er helt sikkert den perfekte hvide skjorte. Du kan style den til et klassisk kontoroutfit, men du kan også bruge den med oprullede ærmer til et par jeans for et mere afslappet look. Du kan vælge en fitted model, men de løsere herreinspirerede skjorter er også perfekte for et mere afslappet look.

Flade sko

Franske kvinder går rundt til alt, så det nytter ikke noget at hoppe i stilletter når man skal gå på brosten. Ballerinaer er et stort hit, men du kan også godt bruge sneakers eller loafers, alt efter hvilket look du går efter. Flade sko kan sagtens være elegante, og så sparer du fødderne. Gem de højhælede til særlige anledninger.

Rød læbestift

Sidst men ikke, så har vi den røde læbestift. For at få et ægte fransk look, så er rød læbestift ganske enkelt prikken over i’et. Der findes en rød læbestift til alle, men det er en god idé at få hjælp fra en butik til at finde netop den nuance der passer til din hudtone. Kombiner den fine læbestift med løst, rodet hår, og du har fuldendt din nye, fransk-inspirerede stil.