Julegaver til ham og hende


11. november 2021

Julegaver til ham og hende


Juleaften er under to måneder væk. Før du får set dig om, så står du midt i december og udover at skulle arbejde, holde styr på familien og julehygge, så skal du også få indkøbt gaver tids nok til at de kan nå at ligge under træet. For mange voksne er julen derfor en stressende tid. Du vil både give en god og personlig gave, men hvis du skal give til mange, så kan det hurtigt blive en meget dyr affære der sprænger budgettet. Denne artikel vil derfor give dig et par generelle tips til julegaveindkøb samt et par gode gaveforslag til både ham og hende. Vi sørger selvfølgelig også for, at der er noget til ethvert budget.

Vær tidligt ude

Hvis du går i gang med at planlægge og lave en oversigt over hvem der skal have gave, hvilken type gave de skal have, og hvad dit budget er, så kan du være forberedt og få afsluttet julegaveindkøb i god tid. Når du også ved, hvad du er på udkig efter, så kan du også holde øje med tilbud. Mange laver udsalg løbende, men lige op til jul kan det være svært at finde rabatter nogen steder. Der er derfor penge at spare når du køber ind undervejs – og så ser bankkontoen knap så sølle ud når vi rammer januar. Derudover er der også større chance for, at butikkerne har præcis de ting, du gerne vil have fat i – der er ikke noget værre end at stå foran tomme hylder dagen inden juleaften.

Læg penge til side løbende

Hvis du læser artiklen lige op til jul er det måske et knapt så brugbart råd, men så kan du i hvert fald sætte det som mål til det kommende år. Hvis du lægger lidt penge til side løbende hver måned, så har du en dedikeret ”gavefond” du kan bruge på julegaver det år. Så føler du ikke, at budgettet lider overlast på samme måde når du skal bruge en masse penge på én gang.

Gaveideer til hende

Når du skal købe gaver til kvinderne i dit liv, så handler det selvfølgelig om, hvem gaven er til i første omgang. Måske har din familie, f.eks. mor og søskende, ønskelister klar til dig, som du kan tage udgangspunkt i. Hvis du derimod har en kæreste eller ægtefælle, så er det en god idé at være ekstra opmærksom. Praktiske gaver er ganske fine, men der skal helst også være en romantisk gave som betyder noget for modtageren – også selvom hun ikke har ønsket sig noget.

Generelt er der masser af spændende ting og sager man kan købe derude. Måske har modtageren af gaven allerede fortalt om noget særligt de ønskede sig – det kunne være et lækkert blødt tæppe, et kamera, eller en anden genstand som de har talt om, at de mangler. Især hvis det bliver nævnt flere gange!

Hvis du gerne vil holde dit valg af gave sikkert, så er selvforkælelse en stor vinder hos mange kvinder. Hvis du har et lidt større budget, så findes der masser af gode pakkeløsninger med rabat, hvor du kan invitere på et spa- og wellnessophold hos et kursted eller en kro. Det forener selvforkælelse med kvalitetstid, hvor man kommer væk fra dagligdagen og oplever noget nyt, samtidig med at man kommer helt ned i gear. Hvis budgettet ikke er til et spaophold, så anbefaler vi, at man prøver at finde nogle lækre plejeprodukter (hvis modtagerne bruger disse), som er af høj kvalitet. Enten fra et mærke hun allerede bruger eller måske et, som generelt er anerkendt for at være ekstra godt. Dermed bliver gaven et lille skud luksus og selvforkælelse i hverdagen. Det kan også være, at du kan give et gavekort til en skønhedsbehandling, såsom manicure, ansigtsbehandling, massage og andre lækre ting.

Gaveideer til ham

Nogle mænd har andre præferencer når det gælder gaver – måske bliver de reelt glade for at få et nyt stykke værktøj de har talt om eller lignende. Det vigtigste er, at man lytter til deres ønsker og er opmærksom på deres interesser. Småt men godt er en god regel at holde sig til – hellere én god gave end mange knapt så gode gaver. Mange mænd kan også godt lide at få udstyr og opgraderinger af deres grej. Hvis han f.eks. er helt vild med friluftsliv og bruger penge på udstyr dertil, så kan du nemt forære ham et specifikt stykke udstyr han mangler eller som er slidt op – i god kvalitet. Det er også godt med praktiske gaver, men igen skal man også huske på modtagerens interesser. Man kan sagtens slippe afsted med en lidt mere ”kedelig” gave, hvis man også har noget spændende – det kunne f.eks. være noget så simpelt som biografbilletter eller et par fodboldbilletter.

Stensikre gaveideer til begge køn

Er du stadig i tvivl? Så er der tre gavekategorier der typisk er sikre vindere hver gang. Den første er oplevelser. Det kan både være rejser og getaways i weekenden, såvel som ture rundt i Danmark til bestemte seværdigheder. Hvis modtageren går op i mad, så er en oplagt gave at invitere på restaurant. Eller måske er det mere teater, museum eller lignende, som trækker – uanset hvad, er det en god anledning til at bruge kvalitetstid sammen og skabe minder. Den anden gavekategori er spiselige gaver. Det fungerer også perfekt til de mennesker, som du gerne vil give en gave, men som du måske ikke kender så godt. Det kan være alt fra delikatesser, lækker chokolade, the og kaffe, til hjemmebag og særlige madprodukter, som du ved at personen holder meget af.

Hvis du er løbet helt tør for ideer eller tid, så er det sidste råd ganske enkelt at købe et gavekort. Det skal helst være til et sted som personen handler i forvejen, så de nemt selv kan vælge deres gave. Derudover sparer du også personen for at skulle bytte eller returnere gaven, hvis det ikke var den rigtige gave for dem.